Cum Să Te Concentrezi Ore În Șir

Am pentru tine un truc foarte simplu pentru a te concentra foarte multe ore, citește în continuare pentru a afla cum, durează doar 53 de secunde să citești tot articolul, beneficiile sunt mai mari decât costurile.

             Să presupunem că ești la spatiul tău de lucru și citești ceva. Cuvânt cu cuvânt, literă cu literă, începe să îți placă și intri în starea aceea, calmă, relaxată. Ești chiar mândru de tine că ai reușit să te concentrezi mai mult de 10 minute pe un lucru și începi să te feliciți în cap.

             Momentul acela pentru mine se transformă într-o satisfacție imediată și primul lucru care îmi vine să îl fac este să ma ridic de la masă, să ma uit pe geam, să beau un pahar cu apa.

Încerc și caut diverse motive pentru care nu ar trebui să ramân în acea stare, poate mă dehidratez și mor în 10 minute îmi spun, trebuie să îți tai unghiile, aranjează-ți parul, etc. Dacă și tu pătești așa, iată soluția.

Cum facem să ne concentrăm

            Aceste gânduri ce ne vin în minte trebuiesc privite ca valuri. Valuri ce vin și pleacă, vin și pleacă.

            Nu trebuie să ignorăm aceste gânduri ci trebuie să le acceptăm, să le ascultăm și să observăm cum dispar.

            Asta este tot trickul, trebuie să observăm gândul cum apare și cum dispare. Nu trebuie să ne supunem. Noi îl controlăm, nu noi pe el.

Bonus

            Ca un bonus, am să îți spun un alt truc interesant pentru a elimina gândurile și pentru a te putea concentra pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Când valul vine, când gândul îți intră în minte și își face simțită prezentă, acceptă-l și notează-l pe o foaie de hartie. Astfel nu te vei mai gândi la acesta și te vei putea concentra multe ore pe un singur lucru.

Advertisements

One Comment on “Cum Să Te Concentrezi Ore În Șir”

  1. […] 5) când simți nevoie să folosești Facebook, să verifici mailul, etc, OPREȘTE-TE! am scris și un articol despre câteva tehinci ce te vor ajuta să te oprești și să nu îți asculți nevoile, care de fapt nu sunt nevoi ci doar elemente ce îți distrag atenția, citește despre asta aici […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s