10 Lucruri Despre Creier

Dacă nu ai observat până acum creierul nostru face parte din noi, respectiv este un element ce poate fi influențat prin diverse metode și dacă vrei păcălit. Consider necesară un minim de cunoștințe despre creier dacă vrei să înveți ceva nou, să memorezi cât mai mutle lucruri, să ții minte și peste 2-3 ani, chiar mai mulți.

Astfel am să îți prezint în continuare 10 lucruri pe care trebuie să le ști până acum despre creier, astfel:

1. Înveți cel mai bine atunci când esti fericit sau/și relaxat

2. Pentru a se crea căile neuronale (dintre neuroni) creierul tău are nevoie de apă. Bea apă când înveți, te vei simții mai revigorat și creierul tău va putea reține mai multe lucruri.

3. După cum bine ne-am dat seama, creierul și tot organismul este influențat extrem de mult de ceea ce mâncăm. Astfel trebuie să fie o balanță între proiene, grasimi, carbohidrați, pentru a putea să lucreze într-un mod eficient.

4. Științific s-a demonstrat cum că pentru a putea învăța eficient trebuie să înveți în blocuri de 1h – 1h 30minute după care să iei o scurtă pauză.

Pauze în care alerg, te miști, astfel crești nivelul de oxigen care întră în corp și acest lucrur ajută neuronii + gândești mult mai clar și te simți mult mai bine, trezit (awake).

5.  Când îți este foame/somn/cald/frig nu te poți concentra așa de bine. Acordă atenție acestor aspecte.

6. Cafeaua. Este ceva super bun, eu am în casa de la espresor la french press, îmi place să îmi prepar cafeaua și îmi place să o și beau.

Însă este o problemă, atunci când încerci să înveți. Când bei cafea, vei avea un boost de energie pentru 5-6 ore, după care te vei simții moleșit, încet, adormit..

Astfel dacă nu bei cafea, nivelul de energie se va păstra, recomand ceaiul verde, pentru avantajele sale legate de sănătate dar și pentru cofeina în catități mici, care nu te va afecta pe parcursul procesului de învățat.

7. Cu cât îți folosești creierul mai mut cu atât va devenii și mai eficient decât este acum.

8. Fii ambițios. Dacă tu crezi că poți să faci ceva, vei face.

9. Pune-ți target-uri, goals. Pe care să le realizezi zi de zi, astfel vei ști sigur că nu pierzi vremea.

10. Fără zahar. Zaharul are același efect asupra creierului precum cafeaua (referitor la nivelul de energie), primești energie pentru câteva ore, după care te simți adormit.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s