Cum să nu mai procrastinezi

Procrastinarea reperzintă ceea ce faci în loc să faci ceea ce trebuie, ceea ce ți-ar aduce beneficii mai tarziu, pe termen lung.

Cred că am citit peste 50 de articole legate de procrastinare, cum ajungem și de ce procrastinam, de ce pierdem timpul în loc să facem treaba pe care o avem de făcut, toate articolele sunt ok, însă prin acest articol îți voi spune ce trebuie să faci și ce am observat că funcționează pentru a scăpa de procrastinare.

Bun, acum că ți-am captat atenția trebuie să ți minte un lucru, acela este că trebuie să îți placă cât de cât munca pe care o faci, de ce ai invăța/muncii ceva ce nu îți place? Suntem în anul 2012, nu mai suntem în perioada sclaviei, nu există nici un motiv să nu faci ceea ce îți place! Nici unul!

Astfel, primul pas este să elimit toate lucrurile ce ar putea să te distragă, închide IM-ul, log out de pe Facebook, Twitter, Youtube și alte siteuri ce te distrag de la a fii productiv.

Cum să nu mai procrastinăm?

Tu ești persoana cea mai usor de influențat. După cum spunea și laureatul nobel în fizica,Richard Feynman –

“Principiul de bază e acela că nu trebuie să te păcălești singur și că ești persoana cea mai ușor de păcălit.”

Recunoaște, uneori te păcălești singur.

Îți spui, hai să mai vad un tv-show, 40 de minute nu strică, voi învăța după ce termin. Și tot așa. O ții din video în video până când realizezi că este ora 12 noaptea și nu mai poți să înveți decizi să o lași pe mâine.

Însă dacă tot ești asa ușor de păcălit de ce nu te păcălești să înveți? Adică să îți spui, hai să încep să citesc 10 minute, 10. După care dacă nu mai vreau să citesc mă voi oprii.

Pun pariu că dupa cele 10 minute, nu te vei mai putea oprii din învățat, pentru că cel mai greu lucru este să începi!

Așa că, data viitoare când procrastinezi spune-ți asta: hai să încep doar să citesc pentru 10 minute, 10 minute doar și după mă opresc.

Pentru mine a funcționat pun pariu că și pentru tine va funcționa!


One Comment on “Cum să nu mai procrastinezi”

  1. […] pentru tine un truc foarte simplu pentru a te concentra foarte multe ore, citește în continuare pentru a afla cum, durează doar 53 de secunde să […]


Leave a comment