O lecție despre eficiență

Astăzi am să îți predau o lecție foarte importantă, dar mai întâi să încep cu o mică poveste.

Citisem pe undeva de un tip care în fiecare seară bea câte o bere și în fiecare seara se întalnea cu acceași persoană pe care o saluta. Acest lucru se întampla în sesiune, obosit de la orele depuse pentru studiu ieșea în fața căminului ca să se relaxeze cu o bere rece.

La final de sesiune, persoana a fost întrebată. Ce note ai luat la examen? El spunând că a luat note între 9 și 10, o medie undeva pe la 9,50.  Persoana fuse uimită și îi spuse – dar te-am văzut în fiecare seară cum stai și bei, cum de ai făcut asta? Cum de te poți distra seară de seară și totuși poți să iei și note foarte mare? Când ai timp să mai înveți?

Care e ideea?

Nu știu dacă ai înțeles ideea principală, dacă nu ți-o zic eu: există o mare diferență între a părea că lucrezi (înveți) și a învăța.

Când intri în biblioteca facultății tale ce vezi? Foarte mulți elevi conștiincioși care învață, corect? Nu! De fapt ei par că învață, însă 85% dintre ei pierd timpul. Doar notează pe calendar încă 3 ore de bibliotecă.

Greșit! Trebuie să înveți de acum înainte să delimitezi aceste două lucruri. Una este să înveți cu adevarat și alta este să pari că înveți.

Tu de care parte ești?

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s